Project Sally

Project Sally

Dansgezelschap Project Sally maakt dans voor jong, jongeren en iedereen jong van hart.

Eigenzinnig, ontroerend en onverwachts!

Dansgezelschap Project Sally Maastricht, onder leiding van Stefan Ernst en Ronald Wintjens, creëert bijzondere dansvoorstellingen, educatieve dansprojecten en poëtische dansfilms voor jong en oud. In de dansvoorstellingen van Project Sally versmelten hedendaagse dans en universele thema’s tot een hartverwarmende poëtische beeldtaal. Abstractie en realisme komen er samen zonder daarbij een knieval richting het jonge publiek te maken. De fijngevoeligheid en fantasie in het werk van de makers spreekt tot de verbeelding van het publiek. Een unieke signatuur waarmee Project Sally zich onderscheidt van anderen.

In Maastricht, precies op de grens waar Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoet, verzamelen jonge dansers zich vanuit de hele wereld om hun talenten tot bloei te brengen, de taal en esthetiek van dans te spreken en een jong publiek te inspireren en letterlijk in beweging te zetten.

“Project Sally laat dans beklijven en binnendringen op plekken waar het woord niet kan komen.'

Sinds de oprichting in 2005 bracht Project Sally succesvolle jeugddansvoorstellingen op de planken, waaronder Super, Vreemde Eend, Hij Komt, Atelier, Schwalbe en BLAUW. Werk van Project Sally was ook te zien bij Galili Dance, Conny Janssen Danst, Introdans, Saarländisches Staatstheater, Cameleon Montreux, Noord Nederlandse Dans, Nederlandse Dansdagen, Danshuis Station Zuid, Productiehuis Brabant, Dansgroep Amsterdam, Jeugddansgezelschap De Stilte en Het Huis voor de Kunsten Limburg. Dansmagazine Ballet-tanz beoordeelde hun online-dansfilm-bioscoop TheMovingCinema.com als beste danswebsite.

‘Een betere promotie kan de dans zich niet wensen’ (Trouw)
“Dansers hebben geen woorden nodig....het is al mooi genoeg”  (Dagblad van het Noorden)
“Sprookjesachtig”  (Volkskrant)

overzicht choreografen