Mouna Laroussi

Mouna Laroussi

De bi-culturele choreografe Mouna Laroussi belichaamt haar Marokkaans Nederlandse roots in vernieuwende crossover dansstijlen. Het werk van Laroussi staat bekend om haar rauwe, gespierde choreografieën met een dosis realiteit en een vleugje humor. Als choreografe en theatermaakster kijkt ze over de grenzen heen en inspireert ze door de culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Laroussi begon haar carrière als danseres, choreografe en artistiek leidster van bekende artiesten. Eenmaal de smaak te pakken van het produceren startte Mouna in 2008 met een onderzoeksproject bij Dansmakers Amsterdam. Dit deed zij in samenwerking met Marie-Rose Mayele, wat resulteerde in de multiculturele jeugddansvoorstelling ‘Valse Noten’.

Volgende productie van Laroussi, in samenwerking met Kathrin Gramelsberger, is de voorstelling ‘Chamaeleon’. Beide voorstelling hebben in Nederland, België en Duitsland gespeeld.

De docu-dansvoorstelling ‘Sneak Preview’ is in 2012 in première gegaan bij Paradiso Amsterdam. 'Sneak Preview' is een internationale voorstelling waarbij de geheel gesluierde vrouwen uit Marokko en Nederland centraal staan.
 
Dit jaar werkt Laroussi aan haar dansonderzoek ‘Haschoema’.‘De sociale controle binnen de Arabische gemeenschap en het effect op de vrouwen’ staan hierbij centraal.
Naast eigen producties nam Laroussi zelf ook deel aan vier afzonderlijke producties van Danstheater Aya: Bronstsluier, Ziel, Ideals en Venus
 
Bij Dansmakers sinds: 2010
 
Voor meer informatie: klik hier

overzicht choreografen