Michael Jahoda

Michael Jahoda

Michael Jahoda komt oorspronkelijk uit New York. In 1986 ontving hij een beurs voor het Alvin Ailey American Dance Center in New York City. Daarna ging hij naar het Alvin Ailey Repertory Ensemble.Van 1988 tot 1995 was hij eerste danser bij Jennifer Muller/The Works, NYC en van 1995 tot 1997 was hij daar gastsolist en gaf hij les aan het Tanz Forum Köln (D).

Sinds zijn komst naar Nederland (1997) danst hij regelmatig bij Anoukvandijkdc en neemt hij deel aan verschillende andere freelance projecten en festivals.

Vanaf 1989 geeft Michael lessen en workshops in The Muller Technique; een hoogontwikkelde danstechniek die zich richt op de kennis over de principes van natuurlijke beweging en het gebruik van de creatieve geest om technisch bewustzijn te verhogen.

In 1999 ging hij aan een creatieve samenwerking aan met collega Maria Naidu uit Zweden. Samen geven zij speciale workshops en werken zij aan choreografische projecten. Zij zijn ook deel van het ontwerpteam Tom, Dick en Harry.

In 2001 begon Michael samen te werken met de Finse videoartiest Pasi Granqvist. Zij vormden the phillip project, een multimediaal performance-ensemble dat liveperformance en installaties integreert. Deze unieke projecten varieerden van 1 tot 6 uur in duur.

Michael Jahoda is de mede-oprichter en creatieve kracht achter het Phillip Project.

overzicht choreografen