Kathrin Gramelsberger

Kathrin Gramelsberger

Kathrin Gramelsberger heeft samen met Mouna Laroussi een onderzoeksproject in 2010 bij Dansmakers gemaakt. In 2011 hebben zij van dit onderzoeksproject een volledige productie gemaakt die op 25 juni 2011 in première ging in het SMART Project Space, in Amsterdam.

Kathrin Gramelsberger (1979 in München) is in Duitsland opgegroeid. Op 17 jarige leeftijd kwam zij naar Amsterdam om de Jazztheater en Showmusical dansopleiding aan de Amsterdamse school voor de kunsten te volgen. Nadat zij in 2001 was afgestudeerd heeft Kathrin veel in Danstheaterproducties (bvb Danstheater Aya), Shows (o.a.Cotton Club) en Events (o.a. Sensation) gestaan. In 1997 heeft Gramelsberger haar eerste eigen choreografie Zwei Frauen in München opgevoerd waarna later nog Fuego, Human Yields, Kassa 4, Rendez-vous mit Baby volgden. In haar eigen werk mengt Gramelsberger graag de verschillende dansstijlen die zij heeft geleerd waaronder Jazzdance, Modern (Release, Graham, Cunningham, Horton), Ballet, Tapdance en Afrodance.
Tegenwoordig is Gramelsberger bezig met het dansonderzoek Kameleon die zij samen met Mouna Laroussi choreografeert en danst.

Bij Dansmakers sinds: 2010

overzicht choreografen