Joaquín Sánchez Guerrero

Joaquín Sánchez Guerrero

Joaquín Sánchez GuerreroSpaans, is een danser en choreograaf die sinds kort woonachtig is in Barcelona.  Hij studeerde af aan Codarts in Rotterdam, hier heeft hij gedanst met choreografen als Michael Schumacher, Amy Raymond en André Gingras. Daarnaast heeft hij ook zelf enkele stukken gecreëerd, zoals “two fish” en de solo “breath in, breath out” (ITS festival). Hij heeft als professioneel danser gewerkt bij Meekers voor de Hatchling productie.

Met zijn laatste solo “Always look at the sea”, gemaakt en uitgevoerd door hemzelf, heeft hij de eerste prijs voor choreografie gewonnen tijdens de 14th International Solo-Dance-Theater Festival Stuttgart in maart 2010. Deze solo is op tour gegaan in verschillende festivals, waaronder STEPS in Zwitserland, een tour door Duitsland, het Sogni festival in Gent en hij is gevraagd om deze solo uit te voeren op het 8° Forum International of Dance, het VIVADANSA festival en geprogrammeerd op Cervantes instituties in Brazilië in april 2011.

In zijn voorstellingen introduceert Sánchez Guerrero zijn persoonlijke leefwereld: een mix van dans, poëzie en korte open dialogen. Hij houdt zich bezig met het brengen van het publiek naar een betere plek, het omarmen van het heden, de zintuigen en de hoop.

overzicht choreografen