Jija Sohn

Jija Sohn

De Japans-Koreaanse Jija Sohn (1982, JP) studeerde toegpaste taalkunde in de VS, waarna ze besloot het roer om te gooien en zich toe te leggen op performance art. In 2015 studeerde ze af aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam en werd als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject. Tijdens dit traject ontwikkelde ze de voorstelling Geisha’s miracle (2016). Het stuk is een doordacht gelaagde verkenning van vrouwelijkheid, een spel met traditie dat de moderne tijd vol overgave omarmt. In haar werk onderzoekt Jija Sohn hoe culturele diversiteit kan worden omgezet in een universele waarde. Ze is geïnteresseerd in het moment waarop verschillende realiteiten met geweld samenkomen.

 

Met de inzet van dans en beweging zoekt Jija Sohn naar de gemene deler tussen alle ethnisch-culturele verschillen tussen mensen. Ze is geïnteresseerd in de vraag hoe de culturele diversiteit kan worden omgevormd tot een universele waarde. Vorm en emotie worden in haar stukken gelouterd tot de performance die ook door het publiek fysiek ervaren wordt..

 

 

Producties bij Dansmakers Amsterdam

Kyabajo (2018)

Geisha's Miracle (2016)

 

 

Overige producties

Tamago (2015)

LINKING (2015)

WE is YOU (2013)

 

 

Citaten

 

"En zo zit de voorstelling vol wonderlijke transformaties die haast ritueel en steeds heel sereen worden opgebouwd." (geschreven door Wendy Lubberding, Theaterkrant, over Geisha's Miracle)

 

 

"Verwacht bijvoorbeeld geen traditionele theeceremonie in Geisha's Miracle maar wel een wonderbaarlijk open vuurtje." (geschreven door Joanna Fox, Dans Magazine, over Geisha's Miracle)

 

 

Recensies

 

2018, Theaterkrant, Kyabajo >>>

2016, Theaterkrant, Geisha's Miracle >>>

2016, Dans Magazine, Geisha's Miracle >>>

overzicht choreografen