Hillary Blake Firestone

Hillary Blake Firestone

Hillary Blake Firestonestudeerde danscompositie en -uitvoering bij SUNY-Purchase in New York. In het jaar '96-'97 was zij gaststudent aan de Theaterschool Amsterdam, afdeling Moderne Theaterdans en volgde zij workshops aan de SNDO. Vanaf '94 is Firestone werkzaam als professioneel danser, o.a. bij Purchase Dance Corps Productions en Unexpected Company Dance Collective. Bij deze laatste groep maakt zij ook zelf verschillende stukken.

Vanaf 1999 woont ze in Amsterdam en werkt als choreograaf, performer en docent in Nederland en België. Ze werkte samen met Sarah Wookey, Desiree Delauney, Jan Langedijk & Frans Poelstra. Sinds 2002 maakt ze stukken met een vaste componist; Jeroen Kimman. Samen zijn zij MegaSubtle.

Choreografieën: Showboat (v.) (2003); The Art of Nerves (2003), een coproductie met de Melkweg; Showboat (v.) en The Art of Nerves waren beide te zien in de Serie Nieuwe Dansmakers in het Melkweg Theater.; Aapjes Kijken (2004), een productie van Dansmakers Amsterdam; Empirical Knowledge Leaves Me Cold (2005), een ACE-productie van Dansmakers Amsterdam; Featherweight (2005); we're all for the underground(2011), een coproductie met Grand Theatre Groningen, nb projects en Dansmakers Amsterdam.

overzicht choreografen