Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli (Italië, 1971) is danseres, choreograaf en dansdocent en volgde in Amsterdam de opleiding Moderne Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar opleiding danste zij onder meer in choreografieën van Feri de Geus, Joseph Tmim, Shusaku Takeuchi , Wies Bloemen, Krisztina de Châtel, Het Hans Hof Ensemble en Giulia Mureddu.
 
Al tijdens haar opleiding begon Gaia haar eigen werk te ontwikkelen en sindsdien heeft zij een aantal solo’s en groepsstukken gechoreografeerd. Haar laatste creaties zijn Ondersteboven (2014, Dansmakers Amsterdam), Kleur (2013, Dansmakers Amsterdam), Voorstelling Gezocht (2010, Dansmakers Amsterdam) en de duet met live muziek 3x3 (Marieke Berendsen, viool) een coproductie van dansgezelschap de Stilte en Muzieklab Brabant. Voorstelling Gezocht heeft zij gemaakt in samenwerking met Isabella Steenbergen en is haar eerste creatie voor kinderen (6+). In september 2013 is Kleur, een voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, in premiere gegaan in de Schouwburg Almere tijdens Festival 2 Turven Hoog. In september 2014 is haar nieuwste voorstelling Onderstboven in premiere gegaan in jeugdtheater De Krakeling. Op dit moment touren Kleur en Ondersteboven door Nederland en België.
 
Sinds 2000 geeft Gaia danslessen aan professionele dansers en aan jongeren. Zij heeft les gegeven bij de Theaterschool in Amsterdam (MTD) en (vooropleiding NBA), Dansateliers in Rotterdam, Productiehuis Brabant in Tilburg en de Henny Jurrens Stichting in Amsterdam.
 
Regelmatig geef ze danstheater workshops op middelbare scholen georganiseerd door Danstheater AYA. Gaia volgt momenteel de opleiding BIK (beroepskunstenaars in de klas), een post HBO opleiding gericht op het ontwikkeling van kunstprojecten voor het basisonderwijs.

Bij Dansmakers sinds: 2010.
 
 
 

PRODUCTIES BIJ DANSMAKERS AMSTERDAM

 

Kokers (2016)

Ondersteboven (2014)

Kleur (2013)

Voorstelling gezocht (2010)

 

 

Overige PRODUCTIES

Papier (2018)

Mappamondo (2017)

 

 

Citaten

 

"Kokers is een totaalkunstwerkje waarin alle elementen perfect samenvallen." (geschreven door Anita Twaalfhoven, Theaterkrant)

 

"Gonelli en Gotink vormen samen een mooi duo samen. Hun nieuwsgierigheid en ontdekkings drift zijn aanstekelijk." (geschreven door Bregtje Schudel, Theaterkrant)

 

 

RECENSIES

 

2016, Theaterkrant, Kokers >>>

2014, Theaterkrant, Ondersteboven >>>

overzicht choreografen