Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas V

BIJ DANSMAKERS AMSTERDAM SINDS 2017

Evangelos Biskas werd geboren in Thessaloniki, Griekenland in 1994. Hij studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Als performer werkte hij onder meer met Katja Heitmann en United Cowboys, momenteel met Guilherme Miotto, Charlotte Goesaert en Jack Gallagher. Als maker werd Evangelos voor zijn afstudeerchoreografie Eternal Chilling genomineerd voor het Moving Forward traject 2016-2017 en won hij de Moving Forward Young Dance Makers Award. Goed voor een residentie en de mogelijkheid een nieuwe performance te ontwikkelen: In Search of a Title.

 

Evangelos probeert met zijn surrealistische invalshoek een eigen kleur te brengen in het danslandschap. Surrealisme gaat voor hem over de metaforen van het leven en hoe dingen een betekenis verdienen. Het vertegenwoordigt hoe perceptie gemanipuleerd kan worden door betekenis en hoe betekenis gemanipuleerd wordt door perceptie. Met zijn werk wil hij lagen van verzet afpellen en een openheid naar verschillende werelden voorstellen. Dromen, metafysica, enz… de onverklaarbare kracht van dingen en atomen om magisch te worden. Dat wat je niet kunt zien voelen en laten voelen. Op welke wijze kan een surreële benadering aannames van wat wij als normaal en alledaags bestempelen omvormen? In onze door snelheid weinig gelaagde hedendaagse wereld voelt een surrealistische kijk op de zaak als uitdagend en broodnodig.

 

 

PRODUCTIES BIJ DANSMAKERS AMSTERDAM

In Search of a Title, (2017)

 

 

Overige Producties

The Eternal Chilling, (2016)

Noteleks

The Jazz Dog

 

 

Citaten

 

"We zijn dan al diep een droom in gedoken. Zo’n wereld waarin de mensen om je heen plotseling een andere gestalte aan kunnen nemen, zonder dat het je verbaast" (geschreven door Wendy Lubberding over In Search Of A Title, Theaterkrant)

 

 

Recensies

2017, Theaterkrant, In Search of a Title >>>

overzicht choreografen