Christiane da Cunha

Christiane da Cunha

Christiane da Cunha is geselecteerd voor het research project Luz in 2010. In 2011 heeft zij een productie gemaakt voor het Brasil Festival Amsterdam: Mandinga. Deze productie ging op 11 oktober 2011 in de Melkweg, Amsterdam.

Christiane da Cunha studeerde communicatie en ontwerp in Brazilie en Beeldende Kunst en Fotografie in Italië. Na een postgraduate studie aan Dasarts in Amsterdam en een residentie in de L’Ecole des Sables in Senegal, richt ze zich in haar werk op de kruisbestuiving tussen media en dans. Ze neemt deel aan verschillende interculturele projecten in Europa, Afrika en Brazilie.

Sinds 2004 heeft ze gewerkt voor verscheidene dansgezelschappen zoals Don’t Hit Mama. In 2008 richtte ze haar eigen stichting Tchuka op. Haar werk reflecteert haar verscheidenheid aan talenten: beeldende kunst, animatie, video, dans. Ook uit zich hierin haar passie voor non-academische artistieke culturen en tradities waarin dans meer pluriform is opgenomen in een bepaalde levensstijl dan dat het een enkelvoudige professionele keuze is.

overzicht choreografen