Christian Guerematchi

Christian Guerematchi

Christian D. Guerematchi is geboren in Maribor, Slovenie, waar hij zijn ballet opleiding voltooide en lid werd van het nationale ballet. Onder zijn mentor Marin Turcu verkreeg hij de status van demi-solo maar danste toen ook al solo's. Hij was sterk verbonden met de creaties van Edward Clug, met wie hij samen danste op de 17e Internationale Competitie voor Choreografen in Hannover.

Op het wedstrijd evenement werd Christian uitgenodigd door Mario Schroeder om het Ballet Kiel in Duitsland, waar hij een jaar verbleef, te versterken. In 2006 kwam hij naar Nederland met nog een choreografie van Edward Clug. De solo speciaal voor hem bedacht werd get eerste optreden van het net opgerichtte gezelschap Station Zuid in Tilburg. Sindsdien werkte hij met choreografen als; Andre Gingras, Silvain Emard, Vaclav Kunes, Stephen Shropshire, Emio Greco, Pieter Scholten en Thierry Smits.

Tijdens zijn carriere als danser creeerde Christian een aantal korte choreografieen, waaronder dueten, solo's en een voorstelling verspreid over de hele avond; Painted Rhythm. Als choreograaf is hij geinspireerd door het menselijk lichaam en de manieren van fysieke communicatie.

in 2010 heeft Christian een onderzoeksproject bij Dansmakers Amsterdam gedaan.

overzicht choreografen