Carolien Dokter

Carolien Dokter

Carolien Dokter (NL, 1957) is opgeleid als danser en studeerde een jaar mime in Parijs. Momenteel is zij dans docente en coach aan de HKU en actief als fotografe. Zij heeft een passie voor Fysiektheater die grenzen naast zich neerlegt en initieerde in het verleden tal van uiteenlopende samenwerkingen en cross disciplinaire projecten (Stelling (1993), dansfilm Meissie Meissie (2002, met oa. Kees Hin) en Dustbin Blues (2014, ism. componist Wouter van Bemmel).) Hoe muziek de perceptie van het beeld beïnvloed is in alle projecten een constante. www.vimeo.com/106288380

Caroline nam deel aan het Holland Festival met de producties Sequel Convertor (1981) en Vertigo (1985). Met Dubbelspoor stond zij in 1988 in New York op het Pepsico Festival. Daarnaast regisseerde zij muziektheater/dans voorstellingen (A touch of Weil, 1998, Pension Dolores, 2003 en De passie van Anna,2009). 

 

Carolien is Initiator bij de Sharing Practice en doet dit samen met Anouk Saleming.

 

Anouk Saleming

Anouk Saleming is schrijfster en docent aan het HKU. Zij schrijft theaterteksten voor o.a. De Gasten en Danstheater Aya. In 2005 ontving zij voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium en in 2012 won zij met het stuk Runnin’Blue de internationale jeugdtheaterprijs. Een aantal toneelteksten is bij uitgeverij Theaterboek uitgegeven. Behalve toneelteksten schrijft Anouk ook proza en poëzie. www.anouksaleming.nl

 

 

Sharing Practice

Sharing Practice is een Open Practice geïnitieerd door hedendaagse dansmakers en professionals. Elke maandag word je tijdens een actieve en inhoudelijke (dans)sessie meegenomen in de denk- en bewegingswereld van verschillende dansprofessionals uit Amsterdam.

Meer info >>>

 

 

 

Sharing Practice door Carolien Dokter & Anouk Saleming


Da sein Mit sein: Zoekend op weg gaan, iets laten ontstaan wat al in beweging is.

In twee sessies wordt onderzocht wat het betekent om werkelijk fysiek ontvankelijk te zijn. Er wordt nagedacht over hoe beweging in direct verband staat met eerder opgeslagen fysieke informatie  in ons lichaam. In dezelfde lijn wordt er nagedacht over ons associatieve beeldende vermogen.

Tijdens een fysieke opwarming wordt er met name aandacht besteedt aan klank en ademhaling. Vervolgens worden alle zintuigen intern en extern verkend en op scherp gezet. Aan de hand van korte opdrachten wordt er onderzocht wat er ontstaat als je de vorm ondergeschikt maakt aan de beweging en je met andere woorden werkelijk fysiek ontvankelijk bent. Vaste betekenissen worden losgelaten, nieuwe toegelaten. Er wordt gekeken naar de wederzijdse invloed van beweging op taal& klank en naar de invloed van de toeschouwer. 

overzicht choreografen