Andreas Hannes

Andreas Hannes

At Dansmakers Amsterdam since 2019 

 
Andreas Hannes (1987, GR) studeerde muziek en was filmmaker voordat hij begon met dansen en studeerde in 2018 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO 2018) in Amsterdam. Hij verwoordt zijn werk vanuit de notie van (relationele, fysieke of metafysische) afstanden. Hij bekijkt de spanningen en interacties tussen verschillende lichamen, geschiedenissen, tradities en disciplines om zo hun ontmoetings- en vertrekpunten te ontvouwen en te begrijpen. Sinds 2017 verdiept hij zich in de beoefening van het huppelen.  In 2018 ontving hij het Moving Forward traject 18/19 en de Young Art Support in 2019.
 
 

PRODUCTIONS

The City (2018) 

Tremble (2019) 
Première november 2019

 
 

quotes

 
" ‘Er is veel ruimte voor het individu en personages van beide performers. Het lichtontwerp is doordacht geïntegreerd en heeft een autonome rol als medespeler en gaat in interactie met de twee dansers en de ruimte. Infinity is een inspiratiebron voor Andreas en deze eindeloosheid blijft speels. De speelsheid groeit naarmate de voorstelling vordert. Ondanks de uitputting van het huppelen blijft de opgewektheid en het plezier zichtbaar.’" (De jury van Moving Forward, TheaterkrantThe City)
 
"Hannes neemt een loopje met het publiek en speelt met verwachtingen. Door zijn choreografie steeds een nieuwe wending te geven laat hij ons in alle eenvoud een gevoel van oneindigheid ervaren." (TheaterkrantSkipping, ITS 2018)
 
 
The City at Moving Forward performance Night ©Thomas Lenden

overzicht choreografen