Andreas Hannes

Andreas Hannes

Bij Dansmakers Amsterdam sinds 2019 

Andreas Hannes (GR, 1987) is opgeleid als percussionist en choreograaf en heeft een passie voor film. Als onafhankelijk filmmaker en kunstenaar was hij mede oprichter van Small House Productions, een platform voor internationale en interdisciplinaire projecten (2011-2015). Daarnaast was hij actief als maatschappelijk werker. Vanuit zijn ervaring als coach van weerbaarheidstrainingen, ontwikkelde hij een werkmethodologie die ook performance en media omvat. Momenteel is hij als programmeur en producent verbonden aan Cinedans FEST in Amsterdam.


Andreas ontving voor zijn afstudeerwerk The City, a skipping piece (School voor Nieuwe Dansontwikkeling 2018 - AHK) het Moving Forward Traject. Zijn artistieke werk vat hij samen onder de notie van afstanden zowel relationele, fysieke als metafysische. Hij is gefascineerd door wat als gelijkaardig of anders wordt beschouwd tussen lichamen, tradities en disciplines, en werkt met het spanningsveld daartussen. In 2019 ontving hij de Young Artsupport Award Amsterdam.

 
 

PRODUCTIONS

The City (2018) 

Tremble (2019) 
Première november 2019

 
 

quotes

 
" ‘Er is veel ruimte voor het individu en personages van beide performers. Het lichtontwerp is doordacht geïntegreerd en heeft een autonome rol als medespeler en gaat in interactie met de twee dansers en de ruimte. Infinity is een inspiratiebron voor Andreas en deze eindeloosheid blijft speels. De speelsheid groeit naarmate de voorstelling vordert. Ondanks de uitputting van het huppelen blijft de opgewektheid en het plezier zichtbaar.’" (De jury van Moving Forward, TheaterkrantThe City)
 
"Hannes neemt een loopje met het publiek en speelt met verwachtingen. Door zijn choreografie steeds een nieuwe wending te geven laat hij ons in alle eenvoud een gevoel van oneindigheid ervaren." (TheaterkrantThe City, ITS 2018)
 

The City at Moving Forward performance Night ©Thomas Lenden

overzicht choreografen