Andreas Hannes

Andreas Hannes

Andreas, geboren in Griekenland, studeerde aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. In 2018 ontving hij het Moving Forward traject 18/19.

lees meer

Lois Alexander

Lois Alexander

Lois Alexander (VS, 1991) is een danser en choreograaf die werkt vanuit Nederland.

lees meer

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Sigrid Stigsdatter Mathiassen (1990, DM) is choreograaf, performer en vocalist. Als maker gebruikt Sigrid zowel woorden als beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. In 2017 werd ze als net afgestudeerde maker geselecteerd voor het Moving Forward traject.

lees meer

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas (1994, GR) studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburgen en werd in 2016 geslecteerd voor het Moving Forward Traject.

lees meer

Jija Sohn

Jija Sohn

De Japans-Koreaanse Jija Sohn (1982, JP) studeerde aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam en werd als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject. Tijdens dit traject ontwikkelde ze de voorstelling Geisha’s Miracle (2016). 

lees meer

Moreno Perna

Moreno Perna

Moreno Perna (1989, IT) is een Italiaanse perfomer met Amsterdam als thuisbasis. Hij haalde zijn diploma dans aan de Amsterdam University of the Arts en startte als performer voor Troubleyn/Jan Fabre in 2014. In zijn werk focust hij op de research van identiteit als een culturele constructie.

lees meer

Fernando Belfiore

Fernando Belfiore

Fernando (1983, BR) is choreograaf, performer en gastdocent aan de SNDO. Hij studeerde theater in zijn geboortestad Sao Paolo en choreografie in Amsterdam aan de School voor nieuwe dansontwikkeling. Fernando maakt intense en radicale voorstellingen met een sterk visueel en performatief karakter.

lees meer

Jesús de Vega

Jesús de Vega

Jesús de Vega (SP) is choreograaf en performer geboren op de Kanarische Eilanden. Sinds 2008 maakt Jesús werk dat door heel Nederland in theaters en op festivals te zien is.  

lees meer

Andrea Zavala Folache

Andrea Zavala Folache

Andrea Zavala Folache (1987, SP) is choreograaf en beeldend kunstenaar. Ze studeerde beeldende kunst aan de Complutence University in Madrid en aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) in Amsterdam. 

lees meer

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti (IT, 1984) studeerde improvisatie, hedendaagse dans en fysiek theater in Italië en studeerde af in 2015 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. 

lees meer

Paula Chaves

Paula Chaves

Paula Chaves (1988, Colombia) is choreograaf, performer, circassian en activist in Amsterdam.

lees meer

Keren Rosenberg

Keren Rosenberg

Keren Rosenberg (1978, IL) is een Midden-Oosterse performer | maker | bewegingsonderzoeker met Amsterdam als thuisbasis. In haar werk is ze op zoek ze naar nieuwe fysieke en sociaal-politieke vertrekpunten van het lichaam en de omgeving waarin het zich bevindt. Ze onderzoekt fysicaliteit waarin grenzen versmelten tussen lichaam en omgeving; tussen de mens als sociaal dier en als primitief wezen.

lees meer

Chronos

Chronos

Chronos is een collectief bestaande uit vier dansers, gevestigd in Amsterdam. Tijdens hun opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten , waar zij in 2016 afstudeerden, deelden zij al veel artistieke ideeën en zo hebben zij in het laatste jaar van de opleiding het collectief Chronos opgericht.

lees meer

Marie Goeminne

Marie Goeminne

Marie Goeminne (1977, BE) maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, filosofie en beeldende kunst en laat zich bewegen door onze meest intieme en kwetsbare opgaven en kwaliteiten. Met een uitgesproken sculpturale vormentaal kaart zij thema’s aan waarover men niet makkelijk praat. 

lees meer

Cecilia Moisio

Cecilia Moisio

De van oorsprong Finse Cecilia Moisio (1978, FI) is performer en choreograaf en woont en werkt sinds 1997 in Amsterdam. In 2014 won zij de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Eerder was zij genomineerd voor die prijs in 2011, voor de BNG Toneelprijs (2011) en voor de VSCD dansprijs- ‘de zwaan’ (2007 en 2008). Cecilia danste vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD - Ann Van den Broek.

lees meer

Liat Waysbort

Liat Waysbort

Liat's (1974, IL) werk wordt gekenmerkt als warm, dynamisch en licht absurd. Via beweging opent de Israëlische choreograaf Liat Waysbort een palet van gevoelens en betekenissen. Altijd krachtig, nooit sentimenteel, haar sfeervolle performances voeren de toeschouwer mee.

lees meer