Jija Sohn

Jija Sohn

De Japans-Koreaanse Jija Sohn studeerde aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam en werd als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject. Tijdens dit traject ontwikkelde ze de voorstelling Geisha’s Miracle (2016). 

lees meer

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas (Griekenland, 1994) studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburgen en werd in 2016 geslecteerd voor het Moving Forward Traject.

lees meer

Fernando Belfiore

Fernando Belfiore

Fernando (1983, BR) is choreograaf, performer en gastdocent aan de SNDO. Hij studeerde theater in zijn geboortestad Sao Paolo en choreografie in Amsterdam aan de School voor nieuwe dansontwikkeling. Fernando maakt intense en radicale voorstellingen met een sterk visueel en performatief karakter. Bij Dansmakers Amsterdam sinds 2011

lees meer

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti (IT, 1985) studeerde improvisatie, hedendaagse dans en fysiek theater in Italië en gradueerde onder meer in 2015 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. 

lees meer

Moreno Perna

Moreno Perna

Moreno Perna (1989) is een Italiaans performer met Amsterdam als thuisbasis. Hij haalde zijn diploma dans aan de Amsterdam University of the Arts en startte als performer voor Troubleyn/Jan Fabre in 2014. 

lees meer

Marie Goeminne

Marie Goeminne

Marie Goeminne (1977, BE) maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, filosofie en beeldende kunst en laat zich bewegen door onze meest intieme en kwetsbare opgaven en kwaliteiten. Met een uitgesproken sculpturale vormentaal kaart zij thema’s aan waarover men niet makkelijk praat. 

lees meer

Cecilia Moisio

Cecilia Moisio

De van oorsprong Finse Cecilia Moisio (1978) is performer en choreograaf en woont en werkt sinds 1997 in Amsterdam. In 2014 won zij de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Eerder was zij genomineerd voor die prijs in 2011, voor de BNG Toneelprijs (2011) en voor de VSCD dansprijs- ‘de zwaan’ (2007 en 2008). Cecilia danste vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD - Ann Van den Broek.

lees meer

Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli (Italië 1971) is danseres, choreograaf en dansdocent en volgde in Amsterdam de opleiding Moderne Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

lees meer

Liat Waysbort

Liat Waysbort

Liat's werk wordt gekenmerkt als warm, dynamisch en licht absurd. Via beweging opent de Israëlische choreograaf Liat Waysbort een palet van gevoelens en betekenissen. Altijd krachtig, nooit sentimenteel, haar sfeervolle performances voeren de toeschouwer mee.

lees meer

Mouna Laroussi

Mouna Laroussi

De bi-culturele choreografe Mouna Laroussi belichaamt haar Marokkaans - Nederlandse roots in vernieuwende crossover dansstijlen.

lees meer

Anne Suurendonk

Anne Suurendonk

Anne Suurendonk (6 mei 1988, Amsterdam) studeerde in 2010 af aan de Opleiding Jazz Musical Dans, op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

lees meer

Samuel Feldhandler

Samuel Feldhandler

Samuel Feldhandler is a french dancer/choreographer who graduated with a Bachelor of contemporary dance from Amsterdam (Modern Theatre Dance - de Theaterschool) in June 2015. Being from a family of musicians, his works as a maker often share a musical foundation. 

lees meer

Niels Weijer

Niels Weijer

Niels Weijer (1988) is an Amsterdam based choreographer who has been creating work since 2012 autonomous, as well as in collaboration with other choreographers and visual artists. After he created his solo ’Ein Tag‘ (2012) with which he performed in the festival Uneven, his journey as a choreographer started.

lees meer