117571435_10155162606144231_341693084_o.jpg

STUDIOPRESENTATIE, KYABAJO. CASE B

Jija Sohn en haar performer brengen bij Dansmakers Podium Kyabajō. Case b. Met dit 'work in progress' brengen ze de geneugten en de perversiteit van de Japanse Kyabajō (flirtende vrouw) en haar Westerse equivalent aan het publiek.

lees verder

mike_oconnor.jpg

TWEEDAAGSE WORKSHOP MICHAEL O'CONNOR

In deze tweedaagse workshop brengt Michael O’Connor ervaren dansers en performers samen voor een geëngageerd onderzoek naar de machtsdynamiek. Er wordt gewerkt vanuit de beperking, die van de beweging alsook de sociale. De workshop speelt, net als de titel, met de dubbele betekenis van het woord tegen: oneens / fysiek contact.

lees verder

sharing_practice_pr_beeld_2.jpg

WEKELIJKS SHARING PRACTICE

Onder leiding van hedendaagse dansmakers, dansers en professionals kun je elke maandag in studio Cube van 10:00 – 12:00 deelnemen aan een actieve (dans)sessie waarbij je wordt meegenomen in de denk- en bewegingswereld van verschillende dansmakers en professionals uit Amsterdam.

lees verder

jjf_8332_00062_website.jpg

TALKING TALKS

Aansluitend aan de voorstelling Have I Been Here Before is er Talking Talks. Een vorm van nagesprek geleid door Daphne Rieken en Lisa-Maria van Klaveren. Een ruimte voor reflectie waarin we tijd nemen voor het waarnemen en het uitwisselen van ervaringen.

lees verder

foto_5_web.jpg

PRESENTATIE VAN DE ONDERZOEKSWEKEN

Het publiek wordt onderdeel van het onderzoek Imagining USPUD van choreografen Niels Weijer (NL) en Samuel Feldhandler (FR). Het makers duo creëert een speelplaats waar het publiek wordt meegenomen doorheen een denkbeeldige voorstelling.

lees verder

IMAGINING USPUD / NIELS WEIJER & SAMUEL FELDHANDLER

In november werken Niels Weijer en Samuel Feldhandler aan het onderzoek met de werktitel Imagining...

lees verder

1beeld_moving_forward_web.jpg

MOVING FORWARD -YOUNG DANCE MAKERS AWARD 2016

Met Moving Forward-Young Dance Makers Award 2016 presenteert Dansmakers Amsterdam op zaterdag 12 november vier opvallende en veelbelovende choreografietalenten. De genomineerden zijn Sophie Mayeux, Lester Arias, Asher Lev en Evangelos Biskas-V. Tijdens de feestelijke avond hernemen zij hun afstudeervoorstelling en presenteren die aan jury en publiek. 

lees verder

1website_banner_mi16_hr.jpg

MAKERS INTENSIVE 2016

Drie makers betrekken met hun crew de studios. In deze editie van Makers Intensive brengen we voor het eerst een internationale maker samen met een een selectie van choreografen uit Amsterdam.

lees verder