3161216_moving_futures_-_algemeen_web.jpg


Moving Futures dansfestival 2018 komt eraan!

Vanaf 25 januari 2018 reist het dansfestival Moving Futures voor de vierde keer langs verschillende steden in Nederland. Het festival toont ons de nieuwe gezichten van de hedendaagse dans en is volledig gewijd aan de denk- en belevingswereld van jonge opkomende choreografen. In een veelzijdig programma schetst het festival de contouren van een eigenzinnige generatie die voorop loopt en de dansdiscipline oprekt. Tijdens het programma zijn er tal van mogelijkheden om met de makers in gesprek te gaan of een blik te werpen achter de schermen. Een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, de Nieuwe Oost en Random Collision.

 

TOUR 2018

TILBURG / 25 – 27 jan / De NWE Vorst

ARNHEM / 1 – 3 feb  / Stadstheater Arnhem / Theater a/d Rijn

UTRECHT / 7 – 9 feb / Theater Kikker

GRONINGEN / 17 – 18 feb / Grand Theatre

NIJMEGEN / 1 – 3 mrt / LUX       

MAINZ, DE / 6 – 7 mrt / Staatstheater Mainz

BREDA / 9 – 10 mrt / Podium Bloos

ROTTERDAM / 16 – 18 mrt / TR Rotterdamse Schouwburg / Pauluskerk

ROOSENDAAL  / 24 mrt / De Kring

AMSTERDAM / 28 – 31 mrt / Theater Bellevue / Dansmakers Podium

 

Moving Futures is een initiatief van: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Mede mogelijk gemaakt door: Bank Giro Loterij Fonds, BNG Cultuurfonds, Stichting Diorapthe, Fonds21, Fonds Podiumkunsten, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds.

 

 

Meer info

Meer informatie over het netwerk, het festival, deelnemende theaters en kaartverkoop vind je op: www.movingfutures.nl

 

 

 

Moving Futures Dansfestival 2018 Amsterdam

Het festival schetst de contouren van een nieuwe generatie  dansmakers en is volledig gewijd aan denk- en belevingswereld van de maker. Werp een blik achter de schermen, volg de makers in een technologische identiteitscrisis of verken oeroude thema’s in een hedendaagse jas: in deze vierde editie van dit reizend dansfestival maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst van vijf landelijke productiehuizen.

 

WOENSDAG 28 MAART, 20:00 – THEATER BELLEVUE

Het reizend dansfestival staat op woensdag 28 maart in het teken van een niet te stillen honger naar beweging. Een programma met dansfilms en een double bill met werk van Joseph Simon &Jonas Frey en Guilherme Miotto, waarin het lichaam met zijn obsessies worstelt en de codes van de dans worden uitgebreid. 

 

 • Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon
 • Even Worse – Guilherme Miotto
 • Filmprogramma

 

Het reizend dansfestival staat op woensdag 28 maart in het teken van een niet te stillen honger naar beweging. Een programma met dansfilms en een double bill met werk van Joseph Simon &Jonas Frey en Guilherme Miotto, waarin het lichaam met zijn obsessies worstelt en de codes van de dans worden uitgebreid. 

 

Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon / Dansateliers: Gedreven door nieuwsgierigheid en een niet te stillen honger naar beweging proberen ze orde te scheppen in de choas om zich heen.  

Jonas en Joseph ontmoetten elkaar op de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Beide makers hebben een passie voor break-dance en combineren in hun werk urban, klassieke en hedendaagse bewegingsvormen.

 

Even Worse – Guilherme Miotto: 'Even Worse is een niemandsland waarin de mannen dapper niet alleen naar een nieuwe bewegingstaal zoeken, maar daarmee ook naar wie ze zijn.' (**** De Volkskrant) 

Begin februari 2015 kreeg Guilherme Miotto de André Gringas Award. Uit het juryrapport: ‘Zijn werk ademt de complexiteit van deze tijd, met zijn performers die voortgestuwd lijken te worden door hun omgeving, hun lichamen zoekend naar balans.’

 

 

 

DONDERDAG 29 MAART, 20:00 – THEATER BELLEVUE

Een avond in het teken van het culturele lichaam. Een Double bill met de internationale voorstelling Nass (Les Gens) van Fouad Boussouf (FR) uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18en de première van Kyabajo van Jija Sohn, waarin wordt gezocht naar datgene wat mensen ondanks etnisch-culturele verschillen wereldwijd met elkaar verbindt.

 

 • Aerowaves TWENTY18: Nass (Les gens) - Cie. Massala / Fouad Boussouf (FR)
 • Kyabajo - Jija Sohn (PREMIERE)

 

Nass (Les gens) - Fouad Boussouf (FR): Zeven mannen, zeven dansers, verheerlijken de kracht van het collectief in een intens en acrobatische dans. Hun motor? Het tempo! Onophoudelijk en obsessief.

 

Aerowaves TWENTY18 : Internationale voorstelling uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18

 

Kyabajo – Jija Sohn: Première: Jija Sohn en haar performer brengen de geneugten en perversiteit van de Japanse Kyabajo en haar Westerse equivalent aan het publiek.

 

 Edit This Post: Na afloop van de voorstellingen is het woord aan jou; het publiek. Voer samen een online nagesprek.

 

 

 

VRIJDAG 30 MAART, 20:00 – DANSMAKERS AMSTERDAM

Vrijdag verkennen we de grenzen van performance - en installatiekunst. Een double bill met filmprogramma en een workshop voor de geïnteresseerden waarin elke performance en installatie een geheel nieuwe theaterervaring oplevert. Met Ido Batash/Anne de Hoog, Fernando Belfiore, Connor Schumacher en Joseph Simon.

 

15:00

 • Leadership Through Movement – Ido Batash & Anne de Hoog

Onderzoek door middel van beweging, groepsdynamiek, houding en expressie. Hoe dans je bewuster kan maken van jouw leiderschapskwaliteiten. 

 

 

20:00

 • The Cave – Fernando Belfiore
 • Transitioning Performance - Connor Schumacher
 • Le Faune (Film) – Joseph Simon

 

The Cave – Fernando Belfiore: Met de performance-installatie The Cave, duikt Belfiore in zijn handgemaakte universum van live registraties en psychedelische projecties van vaporwave beelden en gemanipuleerde objecten. 

Fernando Belfiore (1983, BR) is choreograaf en performance kunstenaar en maakt intens, poëtisch en radicaal werk op het snijvlak van theater en beeldende kunst. 

 

Transitioning Performance – Connor Schumacher: Een vrolijke ontrafeling van bestaande structuren.  

Connor Schumacher’s vreemde esthetiek is uniek; plastic, nep, animatie zijn woorden die te binnen schieten bij zijn personages.”  (De Volkskrant)

 

Le Faune (Film) – Joseph Simon: De codes van het ballet worden onder de loep genomen in deze betoverende dansfilm over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit.

Le Faune is onderdeel van Joseph Simon’s Ballet Fantasties. In deze serie verbindt Joseph de traditionele wereld van ballet met persoonlijke fascinaties en ervaringen en geeft hij hiermee de dansvorm een hedendaagse twist.

 

Edit This Post: Na afloop van de voorstellingen is het woord aan jou; het publiek. Voer samen een online nagesprek.

 

 

 

ZATERDAG 31 MAART, 20:00 – DANSMAKERS AMSTERDAM

Een festivaldag waarbij  we in drie voorstellingen inzoomen  op genderkwesties en identiteitsvragen. Met de aanstormende choreografen en compagnies van Moreno Perna, NEON en Igor Vrebac worden de diverse identiteiten van het lichaam verkend. Elke performance geeft een eigen visie op het mannelijke en het vrouwelijke waarbij de grenzen van gender worden opgerekt.

 

 •  XYX – Moreno Perna
 •  Körper | Körper – NEON 
 • Traens – Igor Vrebac 
 • Cinedans films
 • Feestje – battle in gender style

 

XYX – Moreno Perna:  In XYX doet Moreno Perna een appèl aan alles wat én mannelijk én vrouwelijk is in de toeschouwer. 

In zijn choreografisch werk bekijkt dans maker Moreno Perna (1989) naar identiteit al seen culturele contstructie. 

 

Körper | Körper – NEON: Deze pakkende dansperformance verkent de concepten lichaam, gender en identiteit. 

Het in 2015 opgerichte NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft het een fysieke zintuiglijke ervaring mee.

 

Traens – Igor Vrebac: Een hypnotiserend sexy ritueel om het feminiene en masculiene bloot te leggen en het aardse te ontstijgen.

Igor Vrebac (1986) werd geboren in voormalig Joegoslavië (Bosnië en Herzegovina). Vanaf 1994 woont hij in Nederland. Hij won met eerder werk verschillende awards en prijzen.  Bij De Nieuwe Oost onderzoekt hij gender, seksualiteit en identiteit. 

 

 

Agenda & Tickets

overzicht nieuws