Marie Goeminne

Marie Goeminne

Marie Goeminne (1977, BE) maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, filosofie en beeldende kunst en laat zich bewegen door onze meest intieme en kwetsbare opgaven en kwaliteiten. Met een uitgesproken sculpturale vormentaal kaart zij thema’s aan waarover men niet makkelijk praat. 

lees meer

Jija Sohn

Jija Sohn

De Japans-Koreaanse Jija Sohn studeerde aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam en werd als eerste choreograaf geselecteerd voor het Moving Forward traject. Tijdens dit traject ontwikkelde ze de voorstelling Geisha’s Miracle (2016). 

lees meer

Fernando Belfiore

Fernando Belfiore

Fernando (1983, BR) is choreograaf, performer en gastdocent aan de SNDO. Hij studeerde theater in zijn geboortestad Sao Paolo en choreografie in Amsterdam aan de School voor nieuwe dansontwikkeling. Fernando maakt intense en radicale voorstellingen met een sterk visueel en performatief karakter. Bij Dansmakers Amsterdam sinds 2011

lees meer

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas V

Evangelos Biskas (Griekenland, 1994) studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburgen en werd in 2016 geslecteerd voor het Moving Forward Traject.

lees meer

Cecilia Moisio

Cecilia Moisio

De van oorsprong Finse Cecilia Moisio (1978) is performer en choreograaf en woont en werkt sinds 1997 in Amsterdam. In 2014 won zij de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Eerder was zij genomineerd voor die prijs in 2011, voor de BNG Toneelprijs (2011) en voor de VSCD dansprijs- ‘de zwaan’ (2007 en 2008). Cecilia danste vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD - Ann Van den Broek.

lees meer

Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli (Italië 1971) is danseres, choreograaf en dansdocent en volgde in Amsterdam de opleiding Moderne Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

lees meer

Liat Waysbort

Liat Waysbort

Liat's werk wordt gekenmerkt als warm, dynamisch en licht absurd. Via beweging opent de Israëlische choreograaf Liat Waysbort een palet van gevoelens en betekenissen. Altijd krachtig, nooit sentimenteel, haar sfeervolle performances voeren de toeschouwer mee.

lees meer

Mouna Laroussi

Mouna Laroussi

De bi-culturele choreografe Mouna Laroussi belichaamt haar Marokkaans - Nederlandse roots in vernieuwende crossover dansstijlen.

lees meer

Michael O'Connor

Michael O'Connor

Michael O'Connor is choreograaf, performer en docent en woont en werkt in Wenen. Hij heeft een achtergrond in moderne dans (Utah, 2005), experimentele choreografie en is een masterstudent van de DAS choreography Amsterdam 2015 (voorheen AMCh). 

lees meer

Aleksandra Lemm

Aleksandra Lemm

Initiator bij de Sharing Practice

lees meer

Junadry Leocaria

Junadry Leocaria

Junadry is danser, maker en docent en danste o.a bij gezelschap ISH en Don't hit mama. In 2009 richtte zij samen met 6 andere vrouwelijke danseressen uit de urban scene Femme Lethal op. Junadry is master in de Sharing Practice bij Dansmakers Amsterdam.

lees meer

Carolien Dokter

Carolien Dokter

Carolien Dokter (NL, 1957) is opgeleid als danser en studeerde een jaar mime in Parijs. Momenteel is zij dans docente en coach aan de HKU en actief als fotografe. 

lees meer

Moreno Perna

Moreno Perna

Moreno Perna is a performer based in Amsterdam. He is part of the casts of Jan Fabre`s pieces “Mount Olympus – To Glorify the Cult of Tragedy” and “ The Power of Theatrical Madness”. He focuses his research on Identity as cultural construct.

lees meer

Giuseppe Vincent Giampino

Giuseppe Vincent Giampino

Initiator in de Sharing Practice.

lees meer

Anne Suurendonk

Anne Suurendonk

Anne Suurendonk (6 mei 1988, Amsterdam) studeerde in 2010 af aan de Opleiding Jazz Musical Dans, op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

lees meer

Spitfire Company

Spitfire Company

Spitfire Company is een gezelschap voor dans en fysiek theater uit Tsjechië onder de artistieke leiding van Petr Boháč(CZ). Het is momenteel een van de meest vooruitstrevende ensembles van auteur theater in de Tsjechische Republiek. Tijdens de Makers Intensive werkt hij voor het eerst samen met de Tsjechische choreograaf en danser Pavel Mašek. 

lees meer

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti

Riccardo Guratti (IT, 1985) studeerde improvisatie, hedendaagse dans en fysiek theater in Italië en gradueerde onder meer in 2015 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. 

lees meer

Gianni Grot

Gianni Grot

Gianni Grot (NL, 1988) begon zijn internationale carrière als danser bij Avant Garde Dance Company. Met zijn eigen gezelschap Gianni Grot & Company  zoekt hij naar nieuwe samenwerkingen tussen musici en andere kunstenaars. 

lees meer

Samuel Feldhandler

Samuel Feldhandler

Samuel Feldhandler is a french dancer/choreographer who graduated with a Bachelor of contemporary dance from Amsterdam (Modern Theatre Dance - de Theaterschool) in June 2015. Being from a family of musicians, his works as a maker often share a musical foundation. 

lees meer

Niels Weijer

Niels Weijer

Niels Weijer (1988) is an Amsterdam based choreographer who has been creating work since 2012 autonomous, as well as in collaboration with other choreographers and visual artists. After he created his solo ’Ein Tag‘ (2012) with which he performed in the festival Uneven, his journey as a choreographer started.

lees meer